Veelgestelde vragen
Heb je een vraag over onze praktijk of diensten? Mogelijk hebben we het antwoord al voor u:
Logopediepraktijk Oud-Beijerland heeft een hoofdvestiging en verschillende nevenvestigingen.
Bekijk ze hier: Contact
Alle logopedisten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hiervoor zijn zij aangesloten bij een kwaliteitskring en volgen zij regelmatig na- en bijscholing.
Ja, de behandelruimtes op de verschillende locaties bevinden zich op de begane grond en zijn rolstoeltoegankelijk.
De praktijk is geopend op zaterdag. In overleg is behandeling in het weekend mogelijk.
De praktijk is geopend op woensdagavond. In overleg is behandeling op woensdagavond mogelijk
Binnen de praktijk worden hulpvragen behandeld op het gebied van stem, adem, spraak, taal, slikken, mondgedrag en gehoor. We beschikken over de volgende specialisaties:
- Eet- en drinkproblematiek bij (premature) baby’s, zeer jonge kinderen, bij jonge kinderen met sondevoeding
- Vroegbehandeling bij kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of met het syndroom van Down
- Sensorische informatieverwerking
- Communicatieve taaltherapie bij kinderen met een taalleeftijd vanaf 0 jaar
- Communicatie bij autisme
- Baby- en kindergebaren
- Onderzoek en advisering t.a.v. meertalige ontwikkeling
- PECS en ComVoor
- Connect vloeiend lezen en Ralfi
- Behandeling van articulatiestoornissen (o.a. Prompt, Hodson&Paden, Metaphon, DTTC, REST)
- Oromyofunctionele therapie (OMFT)
- Stemtherapie bij volwassenen en kinderen / manuele facilitatie van het strottenhoofd
- Stemtherapie gerelateerd aan de zangstem
- Stemtherapie voor transgender personen
- Psychogene stem- en spraakstoornissen
- Behandeling van COPD
- Hyperventilatie dr. J.J. van Dixhoorn (AOT)
- K-Taping
- Moving Cupping Therapy
- Mimetherapie
- Behandeling bij de ziekte van Parkinson
- Klinische neuropsychologie variant volwassenen
- Behandeling van afasie
- Behandeling van dysarthrie
- Behandeling van dysfagie
- Spraakafzien voor slechthorenden en plots- en laatdoven
De logopedisten kunnen stottersignalen herkennen en beoordelen, en u hierover informeren en voorlichten. Stotteren is echter een specialistisch vakgebied binnen de logopedie en wordt binnen onze praktijk niet behandeld. Hiervoor bestaat binnen de Hoeksche Waard een samenwerking met SIC Klaver te Puttershoek. Contact: Pauline Klaver, 0612681079, stottertherapeut@kpnmail.nl.
Logopedische behandeling kan direct starten op verwijzing van een arts, tandarts en/of orthodontist. Afhankelijk van de behandellocatie kunt u zich ook aanmelden zonder verwijzing. Er vindt dan een DTL screening plaats (= Directe Toegankelijkheid). Dit is een kort vooronderzoek om te kijken of uw klacht te maken heeft met een logopedisch probleem. Zijn er twijfels, dan kan de logopedist besluiten om u te verwijzen naar de huisarts. Directe Toegankelijkheid wordt niet door alle zorgverzekeraars vergoed, zoals op een nevenvestiging binnen een school.
Behandelingen kunnen in de hele Hoeksche Waard aan huis plaatsvinden als hier een medische indicatie voor is. Preverbale behandelingen worden bij voorkeur aan huis gedaan.
Na logopedisch onderzoek wordt in overleg de behandelfrequentie vastgesteld. Meestal wordt de behandelfrequentie vastgesteld op één keer per week of één keer per twee weken. Uiteraard is dit afhankelijk van de aard en de ernst van de hulpvraag.
Binnen de logopedische behandeling is er waar nodig contact met derden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de betrokken (huis)arts, fysiotherapeut, ergotherapeut, praktijkondersteuner, orthodontist, leerkracht, intern begeleider, peuterspeelzaalleidster.
Logopediepraktijk Oud-Beijerland is gevestigd in Paramedisch Centrum Gezond in Zuidwijk. Hier wordt samengewerkt met Fysiotherapie Oud-Beijerland en Ergotherapie Hoeksche Waard. De therapeuten kunnen gemakkelijk overleggen en de behandelingen op elkaar afstemmen.
Online behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar. In sommige gevallen biedt dit uitkomst binnen de behandeling. Binnen de praktijk kan de optie hiervoor besproken worden met de behandelend logopedist.
Er is een mogelijkheid om presentaties te verzorgen voor bijv. peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen en workshops voor beroepssprekers. De inhoud van de presentaties en workshops is afhankelijk van de doelgroep, vraagstelling of het gewenste thema. U kunt informeren naar de mogelijkheden en kosten.
Bekijk de behandelovereenkomst hier.
Logopedische behandeling zit in de basisverzekering en wordt voor kinderen tot 18 jaar volledig vergoed.
Logopedische behandeling zit in de basisverzekering en wordt volledig vergoed. Wel betaalt u vanaf 18 jaar een deel van de behandeling zelf via het eigen risico.
Het logopedisch tarief is variabel en afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Raadpleeg uw zorgverzekeraar of neem contact op met de praktijk.
Te laat afgezegde of niet nagekomen afspraken (ongeacht de reden) worden bij u persoonlijk in rekening gebracht en worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. Hiervoor geldt het wettelijk vastgestelde verzuimtarief van 75% van het geldende tarief per te laat of niet afgemelde behandeling. Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren te worden geannuleerd.
Afspraken kunnen telefonisch, per mail, of via het contactformulier geannuleerd worden. Tevens volstaat het inspreken van de voicemail. De betreffende logopedist neemt zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een nieuwe afspraak.
Tel.: 0186-625312
Mail: info@logopedieoudbeijerland.nl
Afspraken dienen minimaal 24 uur van tevoren te worden geannuleerd.
Te laat afgezegde of niet nagekomen afspraken (ongeacht de reden) worden bij u persoonlijk in rekening gebracht en worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. Hiervoor geldt het wettelijk vastgestelde verzuimtarief van 75% van het geldende tarief per te laat of niet afgemelde behandeling.